Хотел Астрея Хисаря
РЕЛАКС ЗОНА


Хотел Астрея Хисаря

Подмладяващите и лечебни свойства на минералната вода по тези места били известни още на римляните, построили своите терми до вълшебните извори на Хисаря.

Вътрешен минерален басейн, джакузи за любителите на тонизиращите подводни масажни с гореща минерална вода, сауна, парна баня, перлени вани;

Подарете си и Вие часове на блаженство и релакс!

Релакс зоната в хотела предлага отлична възможност за възстановяване и енергезиране на тялото и духа. На разположение на гостите на хотела са хидромасажен басейн с минерална вода, парна баня, сауна, фитнес, джакузи с топла минерална вода, тангенторни и перлена вана, солариум, разнообразни масажи и процедури.


Топъл вътрешен минерален басейн

На разположение на гостите са вътрешен басейн.

Благодарение на състава и температурата на минералната вода, при питейно балнеолечение, тя повлиява положително на следните заболявания:

  • Стомашно-чревни заболявания -хронични гастрити, гастродуоденит, ентероколити, язвена болест  
  • Жлъчно-чернодробни заболявания - жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища
  • Бъбречно-урологични заболявания - хронични пиелонефрити , хронични цистити, нефролитиаза,уролитиазаФинландска сауна

Не случайно много от северните народи я имат даже в домовете си. Ползването на сауна има научно доказани и документирани над 50 ползи за нашите здраве и красота. Финландците имат две народни поговорки свързани със сауната – “Сауната е болницата на бедняка”, втората, която е категорична “Ако сауна или водка не могат да те излекуват- мъртъв си!”. Честите посещения на сауна са идеалното средство против стрес, незаменимо за пречистване на организма от токсини. След сауната може да се извърши процедура със студен душ (ще го откриете в съседното помещение, непосредствено до сауната). Смяната на топли и студени процедури стимулира жизнените функции на организма, повишава съпротивителните му способности, регулира кръвното налягане и подобрява сърдечната дейност.
Външен минерален басейн

Външният минерален басейн е подходящ както за летните месеци. Благодарение на южното си изложение, той е най-слънчевото място в комплекса, което гарантира много усмивки, тен и добро настроение.
Парна баня

Произхожда от римските терми. Синергията на водата и топлината. Едновременно въздействие на тялото с топлина и влажност (парата може да съдържа и билкови екстракти), стимулира циркулацията на течности в организма и най-пълно и леко почиства кожата. Така се усъществява и мека инхалация на белите дробове и дихателните пътища. Отпускат се мускулите, сухожилията, премахва се болката в ставите. Напрежението и стресът си отиват. И не на последно място, парната баня е незаменим помощник в борбата с излишните килограми.
Джакузи с топла минерална вода

Вече може да се наслаждавате на минералната вода на чист въздух и през зимните месеци в нашето ново външно джакузи.

Насладете се на прекрасно изживяване в джакузитo, с което разполага хотел Астрея Делукс. То е идеално място за релакс преди или след СПА процедура. Джакузито е съвършеното съчетание на невероятното удоволствие, което осигурява хидромасажът.
Масажи

Хотелът разполага и с масажно студио,в което може да се насладите както на релаксиращ масаж,така и на лечебен масаж.Може да запазите своя час за масаж на рецепция.